Specialisatie opleidingen van uit de praktijk, voor de praktijk.

Van uit de praktijk, voor de praktijk

Nagelafwijkingen & Huidaandoeningen

opleiding nagelafwijkingen & huidaandoeningen

Deze opleiding focust op de theorie van de nagel, zijn opbouw, functies en diverse nagelafwijkingen. Ook de huid op zich en verschillende huidaandoeningen worden theoretisch benaderd, zoals droge huid, eelt, kloven, likdoorns en vele andere. De opleiding geeft een diepgaand theoretisch totaalinzicht.

Meer informatie

Schimmelnagels diagnose & behandeling

opleiding schimmelnagels

In deze opleiding leer je hoe je met zekerheid kunt vastellen of een klant te maken heeft met schimmelnagels. Je leert een diagnose te stellen van de verschillende soorten schimmels aan de voeten, zowel de huid- als de nagelschimmels. Verder krijg je inzicht in een unieke behandelwijze om klanten te verlossen van dit probleem.

Ingegroeide nagels & traumanagels

opleiding ingegroeide nagels & traumanagels

Tijdens deze opleiding leer je de technieken om zowel ingegroeide teennagels als traumanagels te behandelen. Van deze twee totaal verschillende aandoeningen heb je al theoretische kennis verkregen in het verleden. In deze opleiding wordt die kennis uitgebreid toegepast in de praktijk. Zowel ingegroeide teennagels als traumanagels zijn een pijnlijke zaak voor je klant. De opleiding toont hoe je pijnloos een behandelplan uitstippelt.

IBX Repair

IBX Repair opleiding

In de cursus IBX Training leer je wat het product IBX van Famous Names Products juist is en hoe het onder verwarming doordringt in de bovenste nagellagen. Je komt te weten hoe IBX System bij de nagels van handen en voeten de nagelplaat en het nagelbed verstevigt en herstelt. In deze cursus kan je het IBX certificaat bekomen.

Orthesiologie & Antidruk-technieken

opleiding orthesiologie & antidruktechnieken

Drukverbandtechnieken dienen om wonden drukvrij te leggen, de pijn te verzachten en te voorkomen dat de wonden erger worden. Orthesiologie is de leer om via ortheses een verkeerde stand van de tenen en pijnlijke drukpunten te corrigeren. Verschillende locaties van de voet kunnen op deze manier, met de juiste techniek en materialen, drukvrij worden gemaakt waardoor de pijn snel afneemt. De ortheses die in deze opleiding aan bod komen, zijn vervaardigd van siliconen en dus geschikt voor diabeten.  

Voetreflexologie

opleiding voetreflexologie

Verschillende culturen, van Egyptenaren tot Noord-Amerikaanse Indianen, gingen uit van reflexzones in de voet. Daarmee wordt bedoeld dat bepaalde punten in de voet overeenkomen of ‘reflecteren’ met diverse organen en lichaamsdelen. Door gericht druk uit te oefenen op deze punten, zou je dan een positieve invloed hebben op de overeenkomende organen en lichaamsdelen. In deze opleiding gaan we in op stressgerelateerde klachten, die kunnen verbeteren door druk uit te oefenen op de voeten. Deze opleiding is zeer praktijkgericht.  

Gespecialiseerde pedicure

Deze opleiding is zeer praktijkgericht. Er is een gedeelte theorie, dat je in een duidelijke syllabus meekrijgt. Deze opleiding focust echter in hoofdzaak op de basispedicure en alle voetaandoeningen in een praktijkgerichte aanpak. Na deze opleiding kun je veel voetproblemen behandelen. Zo niet, weet je perfect welke klachten je moet doorverwijzen naar een andere instantie. Voetverzorging, of de kunst van het voeten verzorgen Je moet als gespecialiseerde pedicure weten wat je zelf kan doen en waar een arts het moet overnemen. Dat leer je exact in deze opleiding.  

HFL Producttraining

HFL Laboratories producttraining

Wat kom je te weten in de producttraining?

  • De werking van het volledige productaanbod
  • Hoe de Fungicheck test voor schimmelnagels werkt
  • Productcombinaties en tips van onze expert
  • Hoe je verschillende voetproblemen kan oplossen

KMO-portfeuille

Alle vlaamse KMO's en zelfstandigen en zelfstandigen in bijberoep kunnen gebuik maken van de KMO-portfeuille. Met de KMO-portfeuille krijg je een korting op je totale opleidingsbedrag van maar liefst 40% (max. 10 0000 euro per jaar) Voor de aanvraag van de KMO-portfeuille krijg je van ons een handleiding doorgestuurd hoe je deze gemakkelijk kan aanvragen.

Bekijk hier de voorwaarden van de KMO-portefeuille