Specialisatie opleidingen van uit de praktijk, voor de praktijk.

Van uit de praktijk, voor de praktijk

Nagelafwijkingen & Huidaandoeningen

opleiding nagelafwijkingen & huidaandoeningen

Deze opleiding focust op de theorie van de nagel, zijn opbouw, functies en diverse nagelafwijkingen. Ook de huid op zich en verschillende huidaandoeningen worden theoretisch benaderd, zoals droge huid, eelt, kloven, likdoorns en vele andere. De opleiding geeft een diepgaand theoretisch totaalinzicht.

Meer informatie

Freestechnieken

Fresen is een belangerijk onderdeel van de voetverzorging. De verschillende behandelingen kunnen efficienter, sneller en pijnloos gedaan worden. In deze opleiding leer je de freestechnieken voor het behandelen van schimmelnagels, ingegroeide nagels, eelt pitten, likdoorns en verwijderen van eelt. Deze opleiding is zeer praktijk gericht.

Sportpedicure nieuw

Sportpedicure is geschikt voor elke klant, dit kan een actieve sporter zijn, een professionele sporter of zelfs een recreatieve sporter, met een goede en juiste verzorging met aandacht voor de totale voet. Hier wordt aandacht gegeven aan voetproblemen t.g.v. de specifieke gerelateerde voetproblemen aan de sport, om zowel preventief als curatief te gaan werken en deze problemen te voorkomen of om te ondersteunen, waardoor de klanten toch hun sport kunnen blijven uitoefenen, met volle aandacht naar voeten, schoenen, kousen, … alsook om andere lichamelijke klachten te voorkomen of weg te nemen.

Manicure & Gellak nieuw

Tijdens deze opleidingen krijgt u kennis en zelfvertrouwen om een zeer goede manicure en Gel polish behandeling uit te voeren. Gel polish is een zeer dankbaar product dat veel steviger is en ook langer op de nagels blijft. Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist, en dus geschikt voor beginners of professionals die nog niet helemaal tevreden zijn met hun behaalde resultaat. Met andere woorden een Must Have voor dames in de schoonheidssector! 

Schimmelnagels diagnose & behandeling

opleiding schimmelnagels

In deze opleiding leer je hoe je met zekerheid kunt vastellen of een klant te maken heeft met schimmelnagels. Je leert een diagnose te stellen van de verschillende soorten schimmels aan de voeten, zowel de huid- als de nagelschimmels. Verder krijg je inzicht in een unieke behandelwijze om klanten te verlossen van dit probleem.


Wondzorg

Wondzorg is complex. Als gespecialiseerde pedicure wordt je er al eens mee geconfronteerd maar weet je daarom niet altijd goed hoe je een wonde op de juiste manier kan verzorgen. In deze opleiding komt aan bod hoe je deze correct moet verzorgen of wanneer doorverwijzen naar een arts. Zit je met al deze vragen en twijfel je vaak of je wel het juiste doet bij een wonde? Dan ga je na deze opleiding met alle antwoorden naar huis.

Diabetes

Uiteraard heeft diabetes een belangrijke invloed op de voeten en is het belangrijk om als pedicure hier voldoende kennis over te bezitten, dat is wat we in deze opleiding vooral aan bod komt. We staan stil bij de verschillende vormen van neuropathie & angiopathie dat optreden bij diabetespatiënten, en bekijken de veranderingen in de stand van de voet waardoor er een verhoogde druk ontstaat op sommige punten van de voet.

Reumatische voet nieuw

Reuma heeft een belangrijke invloed op de voeten met de nodige pijn en ongemakken. Daarom is het belangrijk om hier meer aandacht aan te besteden. In deze opleiding komen al de verschillende ondersteuningen en adviezen aan bod alsook de verschillende voetafwijkingen, ook met zool- en schoenadvies waardoor we de verhoogde druk kunnen opheffen.

Dementie

Werken met dementerende mensen is niet altijd even makkelijk. Een pedicure die de voeten gaat behandelen van dementerende mensen moet daarom geduldig zijn, kennis van zaken hebben en genoeg ervaring om met deze doelgroep te kunnen werken. Tijdens deze opleiding bekijken we de verschillende soorten van dementie en bespreken we hoe je best kan omgaan met deze personen en hoe we deze personen best geruststellen en benaderen tijdens de behandeling.

Ingegroeide nagels & traumanagels

opleiding ingegroeide nagels & traumanagels

Tijdens deze opleiding leer je de technieken om zowel ingegroeide teennagels als traumanagels te behandelen. Van deze twee totaal verschillende aandoeningen heb je al theoretische kennis verkregen in het verleden. In deze opleiding wordt die kennis uitgebreid toegepast in de praktijk. Zowel ingegroeide teennagels als traumanagels zijn een pijnlijke zaak voor je klant. De opleiding toont hoe je pijnloos een behandelplan uitstippelt.

Orthesiologie & Antidruk-technieken

opleiding orthesiologie & antidruktechnieken

Drukverbandtechnieken dienen om wonden drukvrij te leggen, de pijn te verzachten en te voorkomen dat de wonden erger worden. Orthesiologie is de leer om via ortheses een verkeerde stand van de tenen en pijnlijke drukpunten te corrigeren. Verschillende locaties van de voet kunnen op deze manier, met de juiste techniek en materialen, drukvrij worden gemaakt waardoor de pijn snel afneemt. De ortheses die in deze opleiding aan bod komen, zijn vervaardigd van siliconen en dus geschikt voor diabeten.

Voetreflexologie

opleiding voetreflexologie

Verschillende culturen, van Egyptenaren tot Noord-Amerikaanse Indianen, gingen uit van reflexzones in de voet. Daarmee wordt bedoeld dat bepaalde punten in de voet overeenkomen of ‘reflecteren’ met diverse organen en lichaamsdelen. Door gericht druk uit te oefenen op deze punten, zou je dan een positieve invloed hebben op de overeenkomende organen en lichaamsdelen. In deze opleiding gaan we in op stressgerelateerde klachten, die kunnen verbeteren door druk uit te oefenen op de voeten. Deze opleiding is zeer praktijkgericht.

Gespecialiseerde pedicure

Deze opleiding is zeer praktijkgericht. Er is een gedeelte theorie, dat je in een duidelijke syllabus meekrijgt. Deze opleiding focust echter in hoofdzaak op de basispedicure en alle voetaandoeningen in een praktijkgerichte aanpak. Na deze opleiding kun je veel voetproblemen behandelen. Zo niet, weet je perfect welke klachten je moet doorverwijzen naar een andere instantie. Voetverzorging, of de kunst van het voeten verzorgen Je moet als gespecialiseerde pedicure weten wat je zelf kan doen en waar een arts het moet overnemen. Dat leer je exact in deze opleiding.

HFL Producttraining

HFL Laboratories producttraining

Wat kom je te weten in de producttraining?

  • De werking van het volledige productaanbod
  • Hoe de Fungicheck test voor schimmelnagels werkt
  • Productcombinaties en tips van onze expert
  • Hoe je verschillende voetproblemen kan oplossen

Workshop WandelWol

De workshop beslaat drie uur waarin wordt besproken hoe WandelWol antidruk-wol is ontstaan, wat het doet en hoe het wordt toegepast in de praktijk. Het betreft een actieve workshop met verdieping in de werking van deze gemelangeerde antidruk-wol, met tevens ook de werking en functie van lanoline. Casussen ter illustratie die onderling worden besproken in groepsverband en hoe te handelen naar de cliënt aangaande contra-indicaties en advies.

Workshop Permsal Magnesium

Tijdens de workshop leer je het volledige aanbod en de werking van de Magnesium producten van Permsal kennen. De workshop is zoals de naam het zegt zeer praktijkgericht. Verschillende behandelingen & praktijkvoorbeelden komen aan bod. Ervaar de kracht van pure magnesium dat word opgenomen via de huid zelf tijdens deze interactieve workshop.

Workshop HFL Laboratories

Tijdens de workshop leer je het volledige aanbod van HFL Laboratories te gebruiken tijdens je behandelingen. De workshop is zoals de naam het zegt zeer praktijkgericht.Verschillende behandelingen, productcombinaties, praktijkvoorbeelden en voetpakkingen komen aan bod.

KMO-portfeuille

Alle vlaamse KMO's en zelfstandigen en zelfstandigen in bijberoep kunnen gebuik maken van de KMO-portfeuille. Met de KMO-portfeuille krijg je een korting op je totale opleidingsbedrag van maar liefst 40% (max. 10 000 euro per jaar) Voor de aanvraag van de KMO-portfeuille krijg je van ons een handleiding doorgestuurd hoe je deze gemakkelijk kan aanvragen.

Bekijk hier de voorwaarden van de KMO-portefeuille